U trendu

IzloĹžba „Srbija i Srbi 1914-1918“ u Firenci

BEOGRAD – Nakon velikog uspeha u Rimu i Vićenci, izloĹžba Arhiva Srbije „Srbija i Srbi 1914 – 1918“ autora dr Miroslava PeriĹĄića i Jelice Reljić od 20. maja gostuje u Firenci, najavili su iz Arhiva Srbije.

Na otvaranju izloĹžbene postavke u zdanju Corridoio Brunellesći e Ćiostro di Levante – Biblioteca Umanistica 20. maja u 18 sati goviće Goran Aleksić, ambasador Republike Srbije u Italiji, Masimo Fratini, gradski sekretar za kulturu, dr Marčelo Garzaniti, redovni profesor Univerziteta u Firenci, dr Miroslav PeriĹĄić, direktor Arhiva Srbije i Simone Malavolti, istoričar.

Izložba prati istoriju Srbije i sudbinu srpskog naroda u Prvom svetskom ratu, a posebna tematska celina posvećena je srpsko-italijanskim odnosima u periodu od 1914. do 1918. godine.

Posebna pažnja posvećena je dokumentima koji svedoče o diplomatskim, kulturnim i vojnim vezama dveju država, kao i uspomeni na gest italijanskih vojnika u Valoni 1916. godine, koji pokopavaju srpske vojnike i podižu im spomenik.

Izložbenu postavku prati bogato ilustrovani, dvojezični katalog na srpskom i italijanskom jeziku, autora dr Miroslava Perišića i Jelice Reljić.

Zainteresovani će izložbu moći da vide svakog radnog dana od 16 do 19 sati, do 31. maja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.