U trendu

„Južni vetar: Ubrzanje“ obara rekorde: 400 hiljada gledalaca

BEOGRAD – Film „Južni vetar: Ubrzanje“ za manje od dve nedelje prikazivanja, srušio je sve dosadašnje rekorde sa čak 400.000 gledalaca, saopštili su producenti filma.

Tim povodom, večeras u Kulturnom centru u Novom Pazaru ekipa filma zajedno sa distributerskom kućom Taramount film proglasiće srećnog dobitnika vredne nagrade koji će pritom imati mogućnost da se pojavi i u seriji „Južni vetar“ čije snimanje počinje na proleće zajedno sa Milošem Bikovićem, Miodragom Radonjićem, Jovanom Stojiljković, Predragom Mikijem Manojlovićem u glavnim ulogama.

Istovremeno, euforija se širi i regionom gde su tokom prethodne nedelje postignuti do sada nedostižni rezultati od ukupno 93.145 gledalaca u prvom vikendu prikazivanja.
Naime, „Južni vetar: Ubrzanje“ je u distribuciji Blitz Film & Video u Hrvatskoj pogledalo 46.263 gledalaca u prvom vikendu prikazivanja čime je postao najbolje otvaranje domaćeg i regionalnog filma svih vremena u Hrvatskoj.

U Bosni i Hercegovini Blitz Film & Video je u distribuciji napravio istorijske rezultate te je „Ubrzanje“ u prvom vikendu pogledalo fantastičnih 38.805 gledalaca što je najbolje ostvaranje filma svih vremena u toj zemlji!

Slovenija je takođe zabeležila veliki rekord sa 8.017 gledalaca što je najbolje otvaranje regionalnog filma svih vremena!

Ovim rezultatima, film u produkciji Miloša Avramovića, Miloša Biković, Tatjane Žeželj Gojković i Miodraga Radonjića u partnerstvu sa Telekom Srbija uz podršku Ministarstva Kulture i Filmskog Centra Srbije prestigao je globalne blokbastere poput nastavka megapopularne franšize „Nije vreme za umiranje“, „Paklene ulice 9“, „Venom 2“ kao i velikih domaćih hitova koji su prikazivani u 2021. godini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar