U trendu

Karl: Beograd dobija ulicu Milutina Čolića, osnivača Festa

BEOGRAD – Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica grada Beograda prihvatila je našu inicijativu da jedna ulica u Beogradu ponese ime osnivača Festa Milutina Čolića, kazao je Ivan Karl gradski sekretar za kulturu i predsednik odbora Festa na završnoj konferenciji za medije festivala u Kombank dvorani.

On je naglasio da je iza nas odličan Fest jer je pronađen balans između takmičarskog programa i svih ostalih segmenata festivala.

Polako, ali sigurno se približavamo kulminaciji svih naših napora, a to je organizacija 50. Festa 2022. godine.

„U septembru ove godine se navršava tačno 50 godina od osnivanja Festa i tim povodom u Skupštini Grada organizovaćemo svečanost na kojoj ćemo uručiti 50 plaketa. Tim događajem započinjemo obeležavanje pola veka Festa“, kazao je Karl.

Jugoslav Pantelić, umetnički direktor Festa zahvalio se medijima na izuzetnom pokrivanju programa festivala.

„Imali smo sjajne, goste, otkrili neke nove autore, gledali odlične filmove i radili sve što podrazumeva dobra atmosfera na Festu. Publika i kritika su prepoznale mnoge filmove koji do sada nisu bili poznati našim poštovaocima kinematografije“, kazao je Pantelić.

Damir Handanović direktor Centra beogradskih festivala zahvalio je Panteliću na odličnoj selekciji filmova i svima koji su učestvovali u organizaciji festivala.

„Fest je svake godine sve bolji i bolji. Imamo mnogo humanitarnih akcija….Večeras ćemo zajedno sa kompanijom Možart donirati inkubator, za pacijente bolnice „Laza Lazarević“ imali smo besplatne karte…“, kazao je Handanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar