U trendu

Knjiga odabranih tekstova Branke Otašević

BEOGRAD – Knjiga „Triptih: Iz novinarske beležnice“ sadrži odabrane tekstove televizijskih kritika, reportaža, izveštaja i kolumni nastalih tokom pet decenija rada novinarke Branke Otašević.

„Televizijske kritike, reportaže, izveštaji, čitav triptih ove knjige šalje poruku koja je danas potrebnija nego ikad: novinarstvo može da bude časna profesija ako sledi pristup kakvog se celog života držala Otašević“, navodi se u saopštenju RTS izdavaštva.

Dodaje se da je više od 35 godina osnovni novinarski posao Otašević bio pisanje televizijske kritike, ali da je bila pre svega novinar u širokom obimu tog poziva, od politike do kulture, od sela do sporta, pa je ova knjiga predstavlja i kao pisca reportaža, izveštača i kolumnistu.

Odabrane reportaže u knjizi nastale su tokom pet decenija, prva iz dana omladinske radne akcije u Sovjetskom Savezu, a poslednja je iz devedesetih u rodnom Beogradu, objavljena u rubrici „Ovo vreme“ valjevskog časopisa „Kolubara“, dok su sve ostale objavljene u matičnoj Politici, saopštio je izdavač.

„Novinarskih izazova uvek ima i mimo neposrednog radnog zadatka. Oni su se pojavljivali ne samo na dalekim destinacijama Azije i Afrike, poput Nepala ili Kenije, već i s kraja na kraj Evrope, na njenom jugu, u bliskoj nam Italiji i na njenom severu, u manje nam znanoj i dostupnoj Finskoj“, navodi se u saopstenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.