U trendu

„La Mama global gala“ okuplja umetnike iz celog sveta

NJUJORK – Pozorište La MaMa iz Njujorka organizuje međunarodni gala događaj – „2020 La Mama love global gala“ u subotu, 7. novembra, a taj događaj okupiće umetnike kako bi proslavili duh zajednice i interkulturalnosti koji pokreće svetski poznati teatar proteklih 58 godina.

Ljubav je ono na čemu je La MaMa zasnovana: ljubav prema stvaralaštvu, prema čovečanstvu, ljubav prema planeti Zemlji.
Počasni gost je filmska autorka i društvena aktivistkinja Ebigejl I. Dizni.

Gala svečanost će voditi holivudski glumci Bil Pulman i Tamara Hurvic Pulman, dok će počasni učesnici biti glumica Ejmi Sedaris i čuveni kompozitor Filip Glas.

Kulturni ambasadori događaja su umetnici, prijatelji i članovi „La MaMa porodice“ iz celog sveta.
Kulturni ambasadori Srbije i Balkana biće Ana Konstantinović, pozorišna rediteljka i Željko Maksimović, glumac, članovi kolektiva Eho animato, uz umetnike iz Brazila, Grčke, Kanade, Danske, Holandije, Indije, Italije, Japana, Kenije, Koreje, Meksika, Filipina, Novog Zelanda, Turske i drugih zemalja.

U okviru Gala svečanosti, biće predstavljeni novi radovi La MaMa rezidencijalnih umetnika u sezoni 2020/21, među kojima i performansi kompozitora Filipa Glasa, plesačice i koreografkinje Bobi Džin Smit, kao i dua Split Britćes koji čine legendarne Pegi Šo i Loiz Viver.
Ovogodišnja virtuelna gala svečanost omogućava da se, po prvi put, globalna La MaMa zajednica okupi, uključujući goste iz najrazličitijih delova sveta, 7. novembra, na dan rođenja čuvene Elen Stjuart.

Dramski pisci iz Najrobija biće zajedno sa članovima publike u Krakovu, glumci iz Seula pridružiće se ljubiteljima pozorišta iz Sao Paula, a kulturni ambasadori iz više od 20 zemalja, okupiće se u virtuelnom prostoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.