U trendu

Legendarna glumica otkrila kako je izazvala skandal u Kanu: Sve samo zbog jednog pitanja

Poznata glumica Milena Dravić iza sebe ima bogatu filmsku, televizijsku i pozorišnu karijeru, ali i niz anegdota iz filmskog života.

Svoju prvu ulogu ostvarila je već sa 16 godina, snimila je 90 filmova, brojne TV emisije i predstave. Iza sebe ima tri braka, ali najvažniji joj je treći, sa pokojnim Draganom Nikolićem.

Za medije je ispričala kako se jednom prilikom na filmskom festivalu u Kanu družila sa Džekom Nikolsonom, Džonom Lenonom i Joko Ono.

Prišla joj je jedna američka novinarka i pitala je ‘znaju li Jugoslovenke za kontracepciju’. Novinarka je pitanje postavila jer je Jugoslavija u to vreme bila zatvorena prema zapadu, ali glumicu je pitanje razljutilo.

‘Oduševljena u takvom društvu dobijam pitanje te novinarke. A kako sam se tih dana mučila sa migrenom, umesto odgovora, setila sam se tableta protiv migrene. Izvadim ih iz torbe i gađam je njima. Sve novine su pisale o tome, a ruska Literatura gazeta je napisala da sam se neprimereno ponašala. To me umalo stajalo i uloge u čuvenom filmu ‘Bitka na Sutjesci’. Nikola Popović, producent ‘Sutjeske’ javio mi je da neću igrati u tom filmu’, rekla je Milena, koja je na kraju ipak dobila ulogu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.