U trendu

Manov: Film „Toma“ donosi mnogo emocija

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bila je glumica Paulina Manov koja je govorila o ulozi Ljiljane u filmu „Toma“ reditelja Dragana Bjelogrlića, i o nastavku humorističke serije „Kamiondžije d.o.o.“.

Manov je rekla da u „Tomi“ ovekovečuje Ljiljanu iz pesme „Za Ljiljanu“, u filmu o životu pevača i kompozitora narodne muzike Tome Zdravkovića (1938-1991). Prema njenim rečima, njena Ljiljana je u „Tomi“ svima prepoznatljiva kao osoba iz bliske okoline, kao što je to majka ili komšinica.

„Lik i rad na filmu „Toma“ za mene predstavlja trenutak u kome je reflektor ponovo uperen u mene. Jako dugo nisam radila i na kastingu sam dobila ulogu. To je za mene bio stvarno trenutak velike sreće, da učestvujem u tako velikoj produkciji, i da sarađujem sa Bjelogrlićem“, istakla je glumica.

Pripremajući se za ulogu u „Tomi“, Manov je morala da se pripremi fizički, da promeni boju kose i smrša nekoliko kilograma, a ističe da je pročitavši scenario imala utisak da zna ko je Ljiljana, i da je taj „lik prislonila na sebe“.

Iako se znaju dvadesetak godina Manov do sada nije sarađivala sa Bjelogrlićem, koji je na snimanju „Tome“ sa glumačkim iskustvom kao reditelj i producent sagledavao stvari iz svih aspekata, a glumci su se u njegovom prisustvu osećali sigurno.

„Scenu postavlja prema glumcu. Najpre uradimo scenu kako mislimo da bi izgledala situacija u nekom prostoru, a potom postavi kamere. To je predivno iskustvo, kao da vas neko pusti da letite. I vi to činite sa velikom sigunošću“, ocenila je Manov.

Prema njenim rečima, „Toma“ donosi pre svega mnogo emocija i film je koji će gledaoce provesti kroz epohu, uz smenjivanje smejanja i plakanja.

Manov se priprema za početak snimanja druge sezone televizijske serije „Kamiondžije d.o.o.“, u kome glavne junake igraju Tihomir Stanić i Nenad Jezdić.Za svoj lik Dare, stuba porodice i majke petero dece, kaže da će u nastavku serije „pokušati da doprinese finansijski i da nađe posao“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.