U trendu

Marković: Film „Toma“ ima nešto isceliteljsko

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bila je glumica Sanja Marković, koja je govorila o ulozi Gordane, treće supruge Tome Zdravkovića, koju igra u filmu „Toma“ reditelja Dragana Bjelogrlića.

Marković je rekla da joj mnogo znači uloga u Bjelogrlićevom biografskom filmu o kompozitoru i pevaču narodne muzike Zdravkoviću (1938-1991), jer je Gordana mnogo jaka, hrabra i nesebična žena, kao njena majka i sve žene iz njenog okruženja, sa kojima je odrastala.

„Trudila sam se da nađem kod nje tu iskru istine života i jednostavnosti. Tu je njena lepota. Naizgled jednostavna žena, sa svim svojim mukama i problemima“, rekla je Marković o ulozi za koju je nedavno dobila nagradu za najbolju žensku epizodu na Filmskim susretima u Nišu.

Glumici je najteži bio prvi dan njenog snimanja kada je bila na redu i najteža Gocina scena u filmu, i ističe da je lakše prebrodila rad na „Tomi“, svom debitantskom filmu, „zahvaljujući svima na setu, na čelu sa Bjelogrlićem“.

Prema njenim rečima, saradnja sa Bjelogrlićem je bila predivna, a poziv da dođe na kasting za „Tomu“ dobila je telefonom posle uloge u predstavi „Putujuće pozorište Šopalović“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

„Noć pre sam sedela sa društvom i slušala Šabana Šaulića i rekla kako bi volela da igram Gocu, njegovu ženu. Kada me pozvao… stvarno sam mislila da se neko šali sa mnom! Ispostavilo se da je Goca i Tomina žena. Da bi bio veliki pevač moraša da imaš ženu Gocu“, duhovito primećuje glumica.

Zdravkovićevu suprugu još nije imala priliku da upozna, ali Marković očekuje da će se to desiti uskoro na beogradskoj premijeri „Tome“, i nada se da će Gordana osetiti koliko ju je zavolela i da će joj se njena uloga „svideti u toj meri da će reći da ima bar malo istine“.

Marković je ocenila da „Toma“ ima nešto „isceliteljsko“ u svojoj priči, koja može da dirne svakog, pa se nada da će film emotivno uticati na ljude.

U JDP-u Marković sa svojom omiljenom koleginicom Jovanom Belović od aprila igra predstavu „Moj muž“ severnomakedonske spisateljice Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić.

„Nasrećnije smo kad dobijemo komentare posle predstave da se vidi da se nas dve mnogo volimo. Igramo po pet žena u svakodnevnom okruženju, sa problemima i mukama koje dobro požnajemo. Obožavam ovu predstavu i nadam se da ćemo je igrati dugo, dugo“, zaključila je Marković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.