U trendu

Menadzer: Cene ulaznica za turneju Springstina su opravdane

LOS ANĐELOS – Menadzer legendarnog američkog muzičara Brusa Springstina branio je odluku o načinu određivanja cene ulaznica za predstojeću turneju, navodeći da je najveći broj karata bio dostupan po ceni od oko 200 dolara, te da je nezadovoljstvo fanova neopravdano, preneo je list Independent.

Nakon što je softver za procenu vrednosti karata prema potražnji kupaca odredio da bi cene pojednih ulaznica za turneju Springstina mogle koštati 4.000-5.000 dolara, fanovi su burno reagovali.

Sistem „Ticketmastera“ napravljen je da bi se sprečila preprodaja ulaznica, a funkcionisee po principu „dinamičnog određivanja cena“, odnosno to koliko će ulaznice koštati zavisi direkto od potražnje kupaca za njima.

To se ostvaruje time što sistem odgovara na potražnju, povećavajući ili snižavajući cene u skladu sa zainteresovanošću kupaca.

Menadzer Springstina DŽon Lando dao je obrazloženje čitave situacije navodeći da je određenja sasvim razumna cena, uzimajući u obzir da će publika imati priliku da sluša jednu od najvećih svetskih zvezda.

„Prilikom određivanja cena ulaznica za ovu turneju, pažljivo smo analizirali kako se kreću ulaznice, tako da smo izabrali cene koje su približne onima koje se kreću na tržištu, sa malim odstupanjem“, rekao je Lando .

On je dodao da je nezadovoljstvo fanova izazvao zanemarljiv broj ulaznica koje su koštale 1.000 dolara i više, navodeći da je ipak najveći broj njih bio u proseku 200 dolara, što navodi kao sasvim relevantnu cenu za nastup umetnika kakav je Springstin.

Landau se oglasio nakon što je „Ticketmaster“ objavio statističke podatke u vezi sa prodajom ulaznica za Springstinovu turneju.

Ova statistika otkriva da je 88,2 odsto karata prodato po prosečnoj ceni od 202 dolara, dok je samo 1,3 odsto karata koštalo više od 1.000 dolara.

Koncerti Springstina u Velikoj Britaniji zakazani su za 30. maj u Edinburgu, 16. jun u Birmingemu i 8. jul u Londonu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar