U trendu

Milena Vasić i Srđan Timarov vode Beogradsko proleće

BEOGRAD – Obnovljeni muzički festival „Beogradsko proleće“ biće održan u petak, 29. aprila, u Kombank dvorani, saopštila je danas Radiotelevizija Srbije, koja će ga direktno prenositi na svom prvom tv programu, kao i na kanalu RTS svet, preko Radio Beograda 1 i na internet platformi RTS planeta.

Kako je najavljeno, glumci Milena Vasić i Srđan Timarov biće voditelji obnovljenog festivala koji je održavan od 1961. do 2000. godine, a vodili su ga Mića Orlović, Dunja Lango, Dejan Đurović, Dušanka Kalanj, Željko Stefanović, Minja Subota i drugi.

„Mnogo sam srećna što se taj festival vraća, on je obeležio i moje detinjstvo, a mnogima od nas je sinonim za neko nostalgično i lepše vreme. Čast mi je što sam na mestu velikana tadašnje Televizije Beograd ali i nekih izuzetnih umetnika“, navela je Vasić.

Timarov je ocenio da se vraća „festival na kome će nastupiti oni koji ozbiljno pevaju i poseduju rafinman, koji podrazumeva izuzetan kvalitet i visok umetnički nivo“, kakav je krasio televiziju i „Beogradsko proleće“ kada je on odrastao.

Festival će biti održan u nekadašnjem Domu sindikata odakle je „Beogradsko proleće“ i krenulo 1961. godine, a nastupaju Toni Cetinski, Željko Vasić, Lado Leskovar, Jasna Gospić, Filip Žmaher, Boris Režak, Mirza Selimović i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar