U trendu

“Moje filmsko leto” kreće u osam gradova Srbije

BEOGRAD – Revija sedme umetnosti “Moje filmsko leto” je novi projekat koji će do tokom jula i avgusta biti realizovan u osam gradova Srbije putem projekcija na otvorenom i u salama kulturnih centara, javili su organizatori.

Nakon dužeg perioda u kojem je zbog aktuelne pandemije filmska industrija bila potpuno paralizovana, a bioskopi zatvoreni, publika će konačno moći da gleda domaće i strane filmove, zahvaljujući kompaniji „Mobil 3D Cinema“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Projekcije će biti realizovane u kulturnim centrima u Aranđelovcu (os 20. do 22. jula), Inđiji (23-25. jula), Sokobanji (26-28.07.), Svilajncu (29. – 31.07.), Mionici (2.- 4. avgust), Smederevskoj Palanci (6.- 8.avgust) i Velikoj Plani (od 1. do 13. avgusta).

Značajan filmski projekat će se realizovati sa ciljem da se promoviše filmska umetnost i obrazuje mlađa publika, a akcenat je u selekciji stavljen na domaće i dečje filmove koje je publika možda propustila zbog zatvaranja bioskopa tokom najtežih perioda pandemije.

Na repertoaru su tako dečji naslovi “Lesi se vraća kući”, “Kruds – novo doba” i “Trolovi 2: Svetska turneja”, kao i novi domaći filmovi “Lihvar” debitanta Nemanje Ćeranića, “Jedini izlaz” takođe debitanta Darka Nikolića i “Živ čovek” etabliranog autora Olega Novkovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.