U trendu

Multimedijalnim spektaklom otvorena prva Nacionalna prestonica kulture

ČAČAK – Na četiri bine postavljene na Gradskom trgu u centru Čačka, uz 350 kvadratnih metara led ekrana i 310 rasvetnih uređaja u Čačku je sinoć nastupilo više od 100 umetnika, pevača, muzičara, glumaca i igrača, čime je zvanično otvorena prva Nacionalna prestonica kulture, pod sloganom „Čačanska rodna“.

Sam slogan asocira na najpoznatiju sortu šljive proizvedenu u nadaleko čuvenom Institutu za voćarstvo iz Čačka.

Pred nekoliko hiljada okupljenih gledalaca nastupili su Braća Teofilovići, Bilja Krstić, Čegi i Braća bluz bend, Kralj Čačka, Vanja Milačić, Una Đelošević, Vladimir Jocović, Bojan Krivokapić, KUD „Dule Milosavljević Žele”.

Do kraja 2023. godine u Čačku, ali i njegovoj okolini, biće organizovano 90 programa, 365 različitih događaja, izložbi, filmskih projekcija, pozorišnih predstava, književnih večeri.

U ceo proces biće uključeno 4730 učesnika od kojih je 561 iz inostranstva.

Već danas na istom mestu na kome se odigralo spektakularno otvaranje, nastupiće Riblja Čorba, čiji je frontmen, Bora Đorđević, rođeni Čačanin, ali i počasni građanin svoga rodnog grada.

Za naredni period najavljeni su brojni sadržaji, pa će tako u Čačku nastupiti Van Gog, Aerodrom, Bombaj Štampa, a u septembru i Zdravko Čolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar