U trendu

Nagrada Telekoma za najbolji rad na odseku Novi mediji

BEOGRAD – Na otvaranju zajedničke studentske izložbe u Galeriji Fakulteta likovne umetnosti (FLU) u Beogradu dodeljene su nagrade najboljim studentskim radovima tokom akademske 2018/2019. godine.

Studentima je priznanja uručio dekan fakulteta Dimitrije Pecić, dok je Marija Bošković, direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekom Srbija, uručila specijalnu nagradu te kompanije studentu master studija na odseku Novi mediji Lazaru Zagrađaninu.

„Za Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu je od velikog značaja odluka kompanije Telekom Srbije da i ove godine dodeli nagradu za najbolji studentski rad na odseku Novi mediji. Ova velikodušna odluka potvrđuje da u našoj zemlji postoje ustanove koje smatraju da je ulaganje u kulturu i prosvetu veoma važno i da mladim ljudima treba omogućiti što bolje uslove za rad i mogućnost da iskažu svoj talenat“, rekao je Pecić.

On je ocenio da nagrada Telekoma predstavlja veliku podršku radu FLU-a u celini i primer na koji bi mnoge kompanije u Srbiji mogle da se ugledaju.

Telekom Srbija treću godinu obezbeđuje novčani iznos za najbolji studentski rad na odseku Novi mediji, a pomogao je i nabavku vredne tehničke i multimedijalne opreme kako bi studentima bili omogućeni što bolji uslovi za istraživanja na polju novih medija i novih oblika komunikacije.

„Kao društveno odgovorna kompanija, verujemo da se sve vodeće kompanije koje se tradicionalno bave strateškim ulaganjem u zajednicu, moraju istovremeno posvetiti i podsticanju pojedinaca, nosilaca pozitivnih promena u društvu“, izjavila je Marija Bošković.

Umetnost je, istakla je, u tom kontekstu uvek bila ogledno polje na kojem su istaknuti pojedinci istraživali i ispitivali domete svoje epohe, svog okruženja, kao i svoje sopstvene.

„Izuzetno nam je drago da nagrađeni rad ima upravo takve odlike“, kazala je direktora Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija.

Studentu Lazaru Zagrađaninu nagrada Telekoma Srbija pripala je odlukom stručnog žirija koji su činili Zoran Erić, kustos Zbirke novih umetničkih medija u MSUB, Zorana Đaković Minniti, koordinatorka međunarodnih projekata KCB-a i galerije „Podroom“, i Zoran Popović, umetnik.

Nagrađeni rad „Bez naziva“ sastoji od instalacije u prostoru, Android aplikacije i video rada u kojem je, kroz funkcionalnost „proširene stvarnosti“, prikazana autorova intervencija i njegovo viđenje reklamnih poruka koje su postavljene na proizvodima s kojima ljudi svakodnevno dolaze u dodir.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.