U trendu

„Nepričave priče“ u izložbenom prostoru BW Experience

BEOGRAD – U izložbenom prostoru BW Experience večeras će biti predstavljena izložba Joškina ŠIjana „Nepričave priče“, koja će posetioce od večeras do 14. septembra provesti kroz neverovatni svet apstraktnog.

Nakon pet uspešno održanih izložbi i baletskog performansa u okviru kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront, u Galeriji Progres, u Knez Mihailovoj 27 u 20 sati biće predstavljene „Nepričave priče“.

Izložba Joškina Šiljana, najpoznatijeg umetnika srpske art brut scene i dobitnika velikog broja nagrada i priznanja organizovana je u saradnji sa Galerijom ŠTAB.

U okviru izložbe biće predstavljene slike, instalacije i radovi na papiru koji su nastajali od početka 2000. godine do danas.

Selektovani apstraktni radovi, od kojih će većina prvi put biti dostupna širokoj javnosti, ogledalo su Šiljanove autentične vizije – mapa neviđenog i zapisa snova.

Umetnikovi smeli radovi izmeštaju ga iz uskog okvira naivne i marginalne umetnosti, postavljajući ga rame uz rame sa velikanima svetske underground umetničke scene i stvarajući veliko interesovanje najznačajnijih svetskih art brut centara za njegovo stvaralaštvo.

Šiljan će kroz izložbu uputiti sve obožavaoce nesvakidašnje umetničke forme u esenciju filozofije umetnosti i splet apstraktnih detalja.

Integrišući samog sebe u svoj likovni opus, Šiljan će predstaviti ideal umetničkog personaliteta kroz koji nastaju njegove „Nepričave priče“.

„Dozvolite energičnim radovima ove jedinstvene izložbe da probude vaša maštanja, pošto vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim“, poručuju iz BW.

Ulaz je besplatan za sve posetioce.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.