U trendu

Nikola Kojo u filmu „Jahači“ Dominika Menceja

BEOGRAD – Snimanje filma „Jahači“, debitantskog ostvarenja reditelja Dominika Menceja, a prema scenariju Borisa Grgurovića počelo je pre dva dana u Hrvatskoj, saopštili su iz Filsmkog centra Srbije.

Reč je o koprodukciji Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U pitanju je road-movie, priča o dvojici seoskih mladića koji, inspirisani filmom „Goli u sedlu“, prepravljaju svoje „Tomose“ i kreću na put.

Anton u nadi da će zadiviti devojku u koju je zaljubljen, a Toma u potrazi za odgovorima na svoje religijske vizije.
Glavne uloge u filmu tumače mlade glumačke zvezde iz Slovenije – Timon Šturbej, koji se proslavio prošlogodišnjim filmom „Posledice“, Petja Labovič, kao i naš proslavjeni glumac Nikola Kojo, kome je poverena uloga bajkera Petera, koji predstavlja neku vrstu mentorske, očinske figure.
Projekat se realizuje u koprodukciji kompanija Staragara, Antitalent, Sense Production i Novi Film, a podržan je od strane Slovenskog filmskog centra, studija VIBA Film, Radio-televizije Slovenije, Filmskog centra Srbije i Fondacije za kinematografiju Sarajeva. Razvoj projekta podržan je od strane programa Kreativna Evropa MEDIA i RE-ACT.
Pored pisca scenarija Borisa Grgurovića, među umetničkim saradnicima su i snimatelj zvuka Ivan Antić i masker Tatjana Lipanović.
Projekat je razvijan kroz prvo izdanje internacionalnog programa Gete Instituta – First Films First, koji vode Stefan Arsenijević i Vanja Kovačević, a mentor na razvoju scenarija bio je Srđan Koljević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.