U trendu

Nikolić: Uloga u „Zaljubljenom Šekspiru“ najteža do sada

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Stanislava Nikolić koja je govorila o svojoj ulozi u nedavno premijerno izvedenoj predstavi „Zaljubljeni Šekspir“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Nikolić je rekla da joj je uloga u „Zaljubljenom Šekspiru“ rediteljke Ane Tomović „možda najteža uloga do sad“.

„Na fakultetu sam radila karakterne likove, zle ili dosta starije. Ovo je prvu put da je dosta približno mojim godinama, karakteru, temperamentu, pa mi je bio najteži zadatak definitivno“, rekla je glumica.

S druge strane, transformacija u muškarca je za Nikolić bila „užasno zanimljiva“ i tu se potrudila da pokaže svoju „maštu, želju i volju za transformacijom“.

U predstavi Nikolić ima četiri uloge: Violu koja s prerušava u muškaraca Tomasa Kenta i dobija ulogu Romea u predstavi „Romeo i Julija“, „ali na kraju ispadne Julija“.

„Najviše sam se plašila da taj muškarac ne ode u karikaturu. Potrudila sam se da to bude moj dogovor sa publikom, da zajedno prolazimo kroz priču, oni znaju u prvoj sceni šta su moja maštanja i želje…i skiopimo dogovor da ćemo svi poverovati da sam ja sada muško“, rekla je Nikolić.

Prema rečima Nikolić, njen lik kada se upetlja u svoje laži trudi se da pojača muški glas ili da se pravi da je frajer, a trudila se da bude duhovtio i šarmantno.

Nikolić je gledala adaptacije „Zaljubljenog Šekspira“ gde žene igraju muškca i to joj se često nije dopalo, bivajući čak obojno, pa se sa Tomović trudila da ispadne „privlačno i zavodljivo“.

Uz to, zahtevna je bila i brojnost glumačke ekipe sa 19 pretežno muškaraca gde su se osećali „kao veliki sprtski tim koji zajedno trenira i gradi predstavu“.

„Za mene je najzahtevnije bilo osvojiti stihove da bude najiskrenije i najličnije moguće. Čula sam komentare, koji su bili divni, da su ljudi čuli Šekspira, iskreno i autentično da je dolazio iz nas“, rekla je Nikolić.

Prema njenim rečima, novim generacijama je taj način izražavanja i udvaranja dosta dalek „pa je bio veliki izazov približiti se i prisvojiti to kao nešto svoje lično i autentično“.

Glumica je rekal da bi ubuduće rado igrala Ofeliju iz Šekspirovog „Hamleta“, dok će drugu želju Nastasiju Filipovnu iz „Idiota“ Dostojevskog raditi na masters studijama u Moskvi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar