U trendu

Novo partnerstvo Filmskog centra Srbije i Mreže ACE

BEOGRAD – Zahvaljujući novom partnerstvu sa Filmskim centrom Srbije, nova, 30. ACE radionica „Finansijske strategije“ biće održana od 16. do 21. novembra u Beogradu u drugoj polovini novembra 2020. godine, najavili su iz Filmskog centra Srbije.

Svakog septembra ACE bira 18 iskusnih filmskih producenata, koji svi moraju da imaju projekat u fazi razvoja podesan za koprodukcije i koji se obraća i međunarodnim tržištima, da učestvuju u jednogodišnjem ACE programu napredne obuke i da se potom i pridruže ACE mreži.

Radionica „Finansijske strategije“ predstavlja drugi od četiri ključne događaja na polju obuke unutar ACE programa.

Suštinu radionice o finansijskim strategijama, koja će biti održana u glavnom gradu Srbije, činiće interaktivne sesije kojima se istražuju prilike i strategije za međunarodno finansiranje kroz detaljnu analizu producentskih planova za finansiranje, a uz učešće 40 visokopozicioniranih profesionalaca iz svih domena filmske industrije.

Savetnici koji su prethodno prisustvovali ovom programu, uzmeđu ostalih su: Bobby Allen, Sébastien Beffa, Philippe Bober, Jonas Dornbać, Ćarlotte Mickie, Jelena Mitrović and Agathe Théodore.

Govoreći o o ovom partnerstvu, direktor Filmskog centra Srbije, Gordan Matić je rekao naglasio da su svi u FCS veoma ponosni jer će biti domaćini ugostiti nekolicini najuticajnijih producenata u evropskom filmu današnjice. Verujem da će mnogi članovi ACE mreže početi da sanjaju svoje nove filmove upravo ovde – u Beogradu, u Srbiji, 2020. godine“, kazao je Matić.

Tokom jednog popodneva ova radionica će biti otvorena za lokalnu filmsku industriju.

Ovaj događaj će regionalnim filmskim profesionalcima pružiti priliku da imaju koristi koje su obično dostupne samo samo producentima i savetnicima koji su članovi ACE mreže da steknu bolje razumevanje prilke u lokalnom audiovizuelnom sektoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.