U trendu

Novo pozorište

Petnaest dugih godina je Pozorište na Terazijama čekalo povratak u svoju matičnu kuću. Jedino muzičko pozorište u zemlji koje se u potpunosti posvetilo najtežem pozorišnom žanru (jer zahteva igru, pesmu i glumu) tokom godina egzila boravilo je kao podstanar u uslovima koji nimalo ne priliče tako skupom žanru kao što je mjuzikl. Sve je krenulo naopako početkom devedesetih (i to ne samo u pozorišnom smislu) kada su podvodne vode terazijske česme jednostavno poplavile scenu i izlile se u deo predviđen za publiku. U trenutku kada nikome u zemlji nije bilo do života, a kamoli do pozorišta, o momentalnoj obnovi nije bilo ni reči.

Preseljen u „nove“ prostorije, ansambl je uspeo da se održi na okupu i u znatno skromnijim okolnostima nastavljeno je formiranje repertoara koji priliči muzičkom teatru. Publika je odlazila da gleda „Briljantin“, „Lutku sa naslovne strane“, „Poljubi me Kejt“ zanemarujući loše uslove u kojima su se predstave izvodile. Sada, u obnovljenom zdanju, koje zaista izgleda velelepno, očekuje se nastanak novih predstava koje će nastaviti repertoarsku liniju Pozorišta na Terazijama. Upravnik pozorišta, Mihailo Vukobratović najavio je čak tri nove premijere: čuveni brodvejski mjuzikl „Igrači prvog reda“, „Spusti se na zemlju“ u režiji Juga Radivojevića i Molijerovu komediju „Učene žene“, koju će potpisati Jagoš Marković.

Pored raskošno opremljene scene, tehničkih uslova koji se trenutno smatraju najboljim u gradu, pozorište ima još jednu malu scenu i baletsku salu, gde će se pripremati koreografije za nove predstave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.