U trendu

Objavljen video spot za pesmu “Sveti Sava”

NOVI SAD – Grupa autora uz podršku EXIT fondacije iz Novog Sada, danas je objavila video spot sa pesmom „Sveti Sava“, čiji je autor srpski pesnik Vojislav Ilić, povodom obeležavanja Savindana.

Pesmu punog naziva „Sveti Sava – Ko udara tako pozno“ je otpevao dečiji hor KUD „Mladost“ iz Bača u Vojvodini, a atraktivne originalne crteže za video klip napravio je novosadski umetnik Serjoža Popov.

Idejni tvorac i producent ovog projekta je Dušan Kovačević, prvi čovek Exit festivala, izvršni producent je Zdravko Vulin, a podršku u realizaciji pružio je poznati glumac Viktor Savić i drugi prijatelji.

Autorsku ekipu muzičkog spota čini još audio snimatelj Filip Kuranji, a za montažu i animaciju bio je zadužen Sava Kesić.

„Često puštamo ovu pesmu našoj deci, i uvek mi je nedostajalo više sadržaja motivisanih našom tradicijom i kulturom koji bi bili prilagođeni dečijem uzrastu. U skladu sa poniznošću kojom nas uči Sveti Sava, ali i velikom vizijom kojom nas obasjava njegov život, ovim spotom želimo da damo skroman doprinos obeležavanju Savindana“, izjavio je direktor Exit festivala Dušan Kovačević.

Ilustracije o Svetom Savi, umetnik Serjoža Popov je objavio u slikovnici „Princ Rastko – Sveti Sava“ pre više od 20 godina.

“One su sada oživljene i dopunjene, i zajedno sa tekstom svima poznate svetosavske pesme čine video.

Pesma „Sveti Sava“ spada u istorijske pesme, čija je tema odlazak Rastka Nemanjića na Svetu Goru i razlozima zbog kojih je odlučio da se zamonaši.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar