U trendu

Održan koncert „Džepna Venera“ u BW Galeriji

BEOGRAD – Arije i dueti iz opera i opereta „Norma“, „Manon Lesko“ „Toska“, „Vesela udovica“, „Boemi“, „Karmen“, „Knjeginja čardaša“… napolitanske kancone. …oživeli su sinoć Jasmina Trumbetaš Petrović, Sanja Kerkez, Marija Jelić i Dejan Maksimović na koncertu pod nazivom „Džepna Venera“ u beogradskoj BW Galeriji.

Vrhunski umetnici Opere Narodnog pozorišta nastupili su uz klavirsku pratnju Zarifa Ali-Zade i Mine Ristić u režiji Aleksandra Nikolića.

Ovaj prvorazredni umetnički događaj organizovan je u okviru inicijative KVART Belgrade Waterfront.

Direktorka Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, sopran Jasmina Trumbetaš Petrović, kazala je Tanjugu pre nastupa da joj je veliko zadovoljstvo što učestvuje nastavku umetničkog osvajanja jednog od najotmenijih prostora u prestonici Srbije.

„Prošle godine u decembru smo imali koncert „Zimska bajka“ u ovom izuzetnom prostoru. Pokazalo se da je takav događaj jako interesantan za sve generacije. Zahvaljujem se ljudima koji se bave projektom „Beograd na vodi“ na prilici da našu opersku umetnost uselimo u ovaj elegantan i akustičan prostor“, kazala je Trumbetaš Petrovićeva.

Ona je dodala da je ovakav koncert izuzetna prilika da se sačekaju novogodišnji praznici.

„Sledeći koncert koji će oplemeniti ovaj prostor nosi naziv „Venčanje pod fenjerima“ u čast proslave 200 godina od rođenja Žaka Ofenbaha“, kazala je Jasmina Trumbetaš Petrović.

Prvakinja Opere Narodnog pozorišta Sanja Kerkez ističe da klasična muzika uvek lako dospeva do srca slušalaca.

„Ovakvi događaji afirmišu opersku umetnost na najlepši način“, kazala je Kerkezova.

Publika je dugim aplauzom ispratila protagoniste koncerta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar