U trendu

Ostvarenja Petrovića, Cipranića i Dragojevića u glavnom progr

SMEDEREVO – Ostvarenja “Crna svadba“, Nemanje Ćipranića, “Nečista krv – Greh predaka“ Milutina Petrovića i “Nebesa“ Srđana Dragojevića biće prikazana u sklopu glavnog programa ovogodišnjeg Dunav Film Festa, koji će se održati od 20. do 25. avgusta u Smederevu, saopštila je danas direkcija festivala.

Umetnički direktor festivala, direktor Jugoslovenske kinuteke Jugoslav Pantelić najavio je svečanu ceremoniju otvaranja filmom “Nečista krv – Greh predaka“, koji će biti prikazan u Malom Gradu Smederevske Tvrđave i koji ulazi u takmičarski deo glavnog programa.

Glumačku postavu ovog ostvarenja čine Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, i drugi.

Publika će 23. avgusta, u okviru glavnog programa van konkurencije, moći da pogleda svetsku premijeru prve dve epizode Ćipranićeve serije “Crna svadba“, koja je po rečima organizatora manifestacije “vezana za samo Smederevo“ jer su na Smederevskoj Tvrđavi snimljeni njeni završni kadrovi.

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Lokarnu, najnovije delo Srđana Dragojevića “Nebesa“ imaće ovom prilikom svoju srpsku premijeru na zatvaranju Festa.

Dragojevićeva “Nebesa“ predstavljaju “ neobičnu komediju o izazovima hrišćanstva u 21. veku i o tome kako prava, autentična čuda poslata ljudima sa nebesa danas mogu da izazovu zabunu i često suprotan efekat“.

Ostatak programa festivala održava u Centru za kulturu Smederevo, na brodu Pristan, kao i Karađorđevom Dudu, a biće propraćen i onlajn na MojOFF filmskoj platformi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.