U trendu

Otvoren 30. BELEF premijerom „Drama o kraju svetu“

BEOGRAD – Na sceni Botaničke bašte „Jevremovac“ svečano je otvoren 30. Beogradski letnji festival – BELEF predstavom „Drama o kraju sveta“ u produkciji pozorišta Atelje 212, prema tekstu i režiji Olge Dimitrijević.

Radnja predstave je fokusirana oko fatalnog čina pobune mlade devojke koji pokreće niz veoma radikalnih društvenih i ličnih događaja, čiji je cilj pokušaj da se isprave socijalne nepravde i veoma loš život koji se ne može dalje tolerisati. U predstavi su prisutne isključivo žene.

Botanička bašta sa improvizovanom scenom pod otvorenim nebom bila je veoma atraktivno mesto za dramu o ekologiji, posebno jer je jedan od likova – drvo u obliku žene, koju tumači Mihaela Stamenković.

BELEF se nastavlja danas na maloj sceni BDP-a gde će biti izvedena nova verzija drame „Tramvaj zvani želja“ Tenesija Vilijamsa, u režiji Lenke Udovički.

Već 28. juna publika u Bitef teatru će gledati premijeru psihološkog komada „Smrt i devojka“, a 30. juna Narodno pozorište će ponuditi duo dramu „Gospođa Ajnštajn“ o naučnicima Milevi i Albertu.

Sinoćnem svečanom otvaranju BELEF-a prisustvovale su mnoge javne ličnosti iz kulturnog života.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.