U trendu

Otvorena izložba Cileta Marinkovića

BEOGRAD – Izložba „Direktno iz ateljea“ slikara Cileta Marinkovića otvorena je večeras u galerijskom prostoru u prostoru BW Experience u Beogradu.

Publika ima priliku da se upozna sa najnovijim Ciletovim radovima, nastalim u proteklih par godina.

Poznati beogradski umetnik je na otvaranju rekao da su junaci njegovih slika stigli iz raja, čistilišta, pa i iz samog pakla.

„Oni su zastupnici života i poraka koji nam daju pitanja i odgovore i ludo nas zabavljaju. Izložbu posvećujem svom predivnom unuku Stefanu“ kazao je Marinković.

Pismo princeze Danice Karađorđević, ćerke Cileta Marinkovića pročitala je kustos izložbe Tijana Stojiljković . „Svežina, kolorit i veliki optimizam su karakteristike velikog umetničkog opusa Cileta Marinkovića. Početak jednog novog života ulilo je posebno nadahnuće, nadu i ljubav koju Cile večeras deli sa vama, a pre svega što je postao deda“, napisala je princeza Danica Karađorđević.

Kako je navedeno u programu izložbe, izabrani radovi, pokazuju svu snagu i jačinu ekspresivnog osećaja koji autora ne napušta i kojem ostaje veran već više decenija.

Velika platna, raskošna, snažna, puna boja i energije, kao i poruke koje su sa njih upućene, doprineće prazničnom osećanju, ali i potrebi za preispitivanjem i razmišljanju o godini koja je ostala iza nas.

Izložbu “Direktno iz ateljea” autor je posvetio svom unuku Stefanu, a biće otvorena do 10. januara u organizaciji umetničke inicijative KVART BW i u saradnji sa Galerijom ŠTAB.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.