U trendu

Otvorena izložba „Nevidljiva Braga“ u Novom Sadu

NOVI SAD – Izložba na otvorenom „Nevidljiva Braga“ otvorena je danas u Katoličkoj porti u Novom Sadu i trajaće do kraja novembra.

Izložba Stiže pravo sa najvećeg festivala fotografije i vizuelne umetnosti u Portugalu, Encontros da Imagem, kao proizvod saradnje Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022” i projekta „Braga 27”.

Koordinatorka programskog luka „Druga Evropa“ Milica Rašković kaže da je reč o poslednjem programskom luku Evropske prestonice kulture.

„”Druga Evropa” bavi se nevidljivim i alternativnim. Često se nedovoljno priča o temama kojima se bavimo. Ovoga puta sarađujemo sa gradom Bragom koji bi trebalo da postane evropska prestonica kulture 2027.“, ističe koordinatorka.

Rašković navodi da je ovde rečc o saradnji sa uglednim međunarodnim festivalom fotografije koji postoji još od 1987.

„Ovo je prilika da predstavimo dva portugalska fotografa na izložbi na otvorenom u centru Novog Sada. Oni istražuju nevidljivu stranu grada Brage koja nije poslata u svet kao “main stream” slika, već kao lično istraživanje života ljudi koji žive na marginama“, ističe Milica Rašković.

Naredne godine dva novosadska fotografa posetiće Portugal i učestvovati na čuvenom festivalu.

Ideja je da, ako ovaj portugalski grad postane prestonica kulture, novosadski umetnici učestvuju u programu 2027. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar