U trendu

Performans „Moćne žene ljubavlju zbore“ u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA – Performans „Moćne žene ljubavlju zbore“ Mirjane Marković biće premijerno izveden sutra uveče na sceni pozorišta „Dobrica Milutinović“ iz Sremske Mitrovice, u okviru manifestacije „Dani ruske kulture“, saopštili su organizatori.

Performans je nastao po istoimenoj knjizi Mirjane Marković, koja potpisuje režiju i dramatizaciju svog dela, i govori o značajnim ženama Rusije i Srbije.

Vladarice, monahinje, slikarke, pesnikinje ovekovečene su rečima najdubljih emocija i potrebe za ljubavlju u scenskom projektu.

Kako navodi autorka predstave i književnica Marković, to je poema suštinskog pojma ljubavi, te pokretačke i opravdavajuće sile ne samo života pojedinaca, već i milenijumskog opstanka na našoj planeti.

Projekat koji se izvodi na ruskom i srpskom jeziku, realizovan je u organizaciji Istorijskog arhiva Srem u Sremskoj Mitrovici.

Pored igrača Kompanije Balet mladih Instituta za umetničku igru iz Beograda, u performansu učestvuju – Isidora Božić, Nikolija Marković, Margarita Vujović, Ekatarina Orlova, Olena Pantelić, Jasna Arbanas, Danijela Stojiljković Savić, Katarina Jovanović i Etno grupa “Hram”.

Autorski tim čini još kostimograf Igor Jagić, dok video produkciju potpisuje AsproArt – Walker Duja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.