Počele Operske novogodišnje priče Srpskog narodnog pozorišta

Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu je na internetu otvorilo „Operske novogodišnje priče“.

Onlajn-emitovanje na platformi Opere Srpskog narodnogo pozorišta i na kanalima RTS3 i RTS planeta, svite „Krcko Oraščić“ gledalo je više od dve hiljade ljudi, saopštilo je danas SNP.

Direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Stankov, ocenio je da „umetnost nema granice i u svakom momementu može da se dođe do publike.., tako su i nastale Operske novogodišnje priče“.

Kamerni orkestar Opere i male balerine Baletskog studija Ludens, tokom polusatnog porograma na sceni Pera Dobrinović, izveli su svitu Petra Iliča Čajkovskog „Krcko Oraščić“ pred praznom salom usled protivpandemijskih mera, ali pred hiljadama „virtuelnih gledalaca“ na internetu.

Dirigent Opere Srpskog narodnog pozorište, Mikica Jevtić, rekao je da ga pokreće puna sala i energija publike, a to „nam najviše nedostaje. Onaj sekund pauze pre gromoglasnog aplauza na kraju je ono za šta mi umetnici živimo i nadamo se da ćemo se uskoro ponovo vraititi tome“.

Operske novogodišnje priče su besplatan novogodišnji onlajn program Opere Srpskog narodnog pozorišta. Predstave, opere i koncerti mogu se pratiti svakog dana, uz registraciju na https://operasrpskonarodnopozoriste.studio20.rs/register.php ili na kanalu RTS3 i RTS Planeta.

Večeras u 20.00 sati na repertoaru je predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin“, u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i OPENSa i u režiji Sonje Petrović.

Sutra, u ponedeljak, 28. decembra, u 19.0 sati je opera „Travijata“ Đuzepea Verdija, u utorak, 29. decembra u 19.00 počinje Božićni koncert, a na programu u sredu, 30. decembra, u 19.40 sati je koncert pod nazivom „Nessun dorma“ – po ariji iz opere „Turandot“ Djakoma Pučinija, koju je proslavio tenor Lučijano Pavaroti (1935-2007).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.