U trendu

Počele probe predstave „Izgubljeni u pejsažu“ u Bitef teatru

BEOGRAD, 21. septembra (tanjug) – U Bitef teatru u toku su probe za plesnu predstavu koreografkinje Dunje Jocić Izgubljeni pejsaži“, a premijera je zakazana za 16. oktobar, najavili su iz pozorišta.

Uoči revolucije veštačke inteligencije ovaj plesni komad ispituje ideju – šta znači biti čovek, a šta bi moglo značiti biti mašina, te hoće li veštačka inteligencija biti pretnja za ljudsku vrstu.

U ovoj plesnoj predstavi sa zanimljivim vizualnim efektima, mnogobrojne suprotstavljene misli na ovu temu će se okretati jedna protiv druge, aktivirajući publiku i provocirajući njihove misli o posthumanizmu.

U predstavi igraju glumica Marija Bergam i igrači Bitef dens kompanije: Ana Ignjatović-Zagorac, Miloš Isailović,Tamara Pjević, Jaksa Filipovac, Branko Mitrović, Milica Bajčetić, Nikola Živković i Dušan Bajčetić. Kostimografkinja je Slavna Martinović, kompozitorka Aleksandra Đokić, dramaturg Nikola Zavišić, a video projekcije radi Filip Mikić.

Dunja Jocić je diplomirala na baletskoj akademiji u Roterdamu, a igrala je u prestižnim plesnim kompanijama poput trupe “Club Guy and Roni”,

Plesne kompanije “Emio Greco” (Holandija) i trupe Ballet du Nord (Francuska)… Za svoja koreografska ostvarenja dobila je brojnenagrade. Živi i radi u Amsterdamu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.