U trendu

Počelo finale Eurosonga u Torinu: Konstrakta među favoritima

TORINO – Finale takmičenja za Pesmu Evrovizije počelo je u Torinu a predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta nastupiae pretposlednja,pod rednim brojem 24.

„Glavni cilj, a to je prolazak u finale, ispunjen je. Sad smo opušteniji. Šta god da se desi večeras, mi smo vea postigli nešto i stekli neku poziciju“, rekla je Đurić, preneo je sajt RTS.

Konstraka, pevačica, tekstopisac i arhitektkinja našu zemlju predstaviće pesmom „In corpore sano“, koja je po formi najbliža tetarskom kabareu.

Domaćini Pesme Evrovizije 2022, Alesandro Katelan, Laura Pausini i Mika, poželeli su publici širom sveta dobrodošlicu.

Na samom početku večerašnjeg spektakla u Torinu nastupila je velike zvezda italijanske pop scene Laura Pausini na radost publike koja je uživala u refrenima njenih najvećih hitova.

Na početku Eurosonga je poslata poruka mira koja se sa torinskih trgova prelila u Palo Olimpik arenu

Predviđen je i nastup italijanskog benda Maneskin koji je pobedio na prošlogodišnjem Eurosongu u Roterdamu.

Nemački mediji, nazivaju našu predstavnicu u Torinu „srpska Lejdi Gaga“, i pitaju se da li je njen nastup ipak previše nekonvencionalan za pobedu.

Pred večerašnje finale nastup Konstrakte u polufinalu Eurosonga je najgledaniji u trendinu u odnosu na njenu konkurenciju u Torinu.

Kako kladionice predviđaju prvi favorit večerašnjeg takmičenja su predstavnici Ukrajne, dok je Konstrakta 6. kandidat za pobedu u Torinu.

Naša predstavnica privukla je veliku pažnju svetske javnosti kako svojom pojavom, tako i stajlinzima.

Interesovanju za našu predstavnicu na Evroviziji ne prestaje, a prisetimo se da je nedavno stigla informacija da je Konstrakta uspela da se upiše u istoriju Evrovizije, jer je ovo prvi put da se izvodi pesma koja kombinuje latinski sa drugim jezikom.

Uz Srbiju u finale nakon drugog polufinala Eurosonga plasirali Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska i Rumunija.

Prvo polufinale Pesme Evrovizije održano je 10. maja.

Na njemu je nastupilo 18 zemalja, u finale su ušli predstavnici Švajcarske, Jermenije, Islanda, Litvanije, Portugalije, Norveške, Grčke, Ukrajine, Moldavije i Holandije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.