U trendu

Počeo nastavak snimanja serije “Složna braća” u Beogradu

BEOGRAD – Čuvena humoristička TV serija “Složna braća” (1995) iz pera muzičara dr Neleta Karajlića dobila je nastavak u vidu projekta „Složna braća – The Nekst Đeneration“ u produkciji Telekoma Srbija, čije je snimanje počelo u prethodnu subotu u Beogradu, najavili su iz produkcije.

Originalna mini serija je imala svega 7 epizoda i nastala je 1995. godine pre završetka rata u Bosni u produkciji RTS-a, gde je scenario takođe napisao Nele Karajlić, koji je i režirao projekat uz Olega Novkovića i Nikolu Pejakovića.

Režiju nove verzije od 12 epizoda potpisuje Milorad Milinković, dok uloge tumače: Nataša Ninković, Radoslav Rale Milenković, Andrija Kuzmanović, Nikola Pejaković, Nenad Okanović, Ljubiša Savanović, Marko Gvero, Mima Karadžić, kao i sam dr Nele Karajlić.

Tokom naredna dva meseca snimanje će se nastaviti u studiju u Šimanovcima, Lipovačkoj šumi i na drugim lokacijama u okolini Beograda.

Tako da od sada nekada popularna kafana “Složna braća” ponovo radi sa novom ekipom glumaca kao podsećanje na devedesete godine, a čije replike se i danas pamte i koriste.

Prema rečima reditelja Milorada Milinkovića, „kulise” vremena značajno su izmenjene u odnosu na prvu sezonu serije, čija se radnja odigravala neposredno po završetku rata.

Izvorna priča je bila locirana na teritoriji ničije zemlje, jedinog preostalog nepodeljenog dela teritorije koji je ostao pod protektoratom UN-a, dok novu verziju odlikuju mirnodopski uslovi.

U odnosima likova se i pored toga ništa važno nije izmenilo.

„I dalje svi pokušavaju svakog da prevare, uspevši na kraju jedino da prevare sami sebe“, naglasio je Milinković, poznat po filmovima “Mrtav ladan”, “Čitulja za Eskobara”, “Potera za srećkom”, ali i serijama “Crni Gruja” (druga sezona), “Kazneni prostor”.

Nova verzija se po pitanju forme razlikuje po tome što je, i pored linearnosti radnje tokom cele serije, svaka od 12 epizoda samostalna i dramaturški zaokružena celina.

Scenario i ovoga puta potpisuje dr Nele Karajlić, uz Srđana Jankovića, dok je za izvršnu produkciju ove komedije zadužena kompanija “ETM produkcija”.

Karajlić je realizovao i novu verziju kultnog serijala “Top lista Nadrealista” pod naslovom “Nadrealna TV” (2012) takođe u režiji Milorada Milinkovića.

Jedan od producenata ETM-a, Bojan Ivković ističe da nije u pitanju klasičan rimejk serije, iako se idejno oslanjaju na prethodnu verziju i jesu njena okosnica.

Nova sezona ima nove likove i novu dramaturgiju, stari prostor čuvene kafane, koja je ujedno postala i simbol novog početka jedne nove generacije, koja uprkos rubu vremena nije puno odmakla od svojih prethodnika.

Međusobni odnosi pripadnika „različitih naroda i narodnosti“ koji su okosnica same priče, i dalje su isprepletani njihovim različitim interesima, koji ih i ovaj put dovode u mnoge komične, parodične ili veoma groteskne situacije.

Prikazivanje TV serije je planirano u jesenjoj programskoj šemi na kablovskom kanalu Superstar TV i na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.