U trendu

Predstava “Grand Hotel” gostuje 21. novembra u Skoplju

BEOGRAD – Plesna predstava “Grand Hotel” u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića, biće izvedena 21. novembra na 22. Jesenjim muzičkim svečanostima u Skoplju, na sceni Makedonske opere i baleta, saopštili su iz Madlenianuma.

Projekat je realizovan u koprodukciji Opere i teatra Madlenianum i Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije iz Beograda.

„Vreme je neuhvatljivo, nepovratno, ponekad surovo, konfuzno, tačno i netačno. U Grand Hotelu vreme je zaustavljeno u lepoti, zavodljivosti i erotici likova. Da li će lepota zaista spasiti svet, ili će permanentna čežnja za njom uništiti pojedinca?”, pita se koreograf Aleksandar Ilić.

„Postojanje možemo da predstavimo kao koordinatni sistem: jedna beskonačna prava je vreme, druga prava je mesto. Naš život je jedna jedina tačka u kojoj se te dve beskrajne prave susreću. Cela ljudska vrsta je za nas samo naš brat, naša prijateljica, majka, ljubavnik, neprijatelj, poznanik – zapravo samo tih nekoliko desetina ljudi koji su u isto vreme slučajno gosti istog Grand hotela, koji je život sam“, istakao je reditelj predstave Aleksandar Nikolić, inače upravnik Malog pozorišta “Duško Radović”.

Nikolić je postavio na sceni Madlenianuma i mjuzikl “Ljubav i moda”, kao i biografsku dramu “Milanković” o čuvenom naučniku Milutinu Milankoviću.

Isti tandem reditelj-koreograf nedavno je realizovao operu “Orfej i Euridika” u Narodnom pozorištu Beograda i spektakl operu “Aida” Srpskog narodnog pozorišta na Petrovaradinskoj tvrđavi (Novi Sad).

U predstavi “Grand Hotel” igraju Mojca Majcen, Ognjen Vučinić, Branko Mitrović i Jakša Filipovac. Pored njih u ulogama Gospođa koje tumače Vreme premijerno će nastupiti balerine Makedonske opere i teatra: Angela Velevska, Matea Karevski, Angela Bogatinova i Eva Džingova.

Muziku za predstavu je uradila Ana Krstajić, scenografiju Žorž Draušnik a kostim Aleksandra Karović.

“Grand Hotel” je imao premijeru 1. aprila na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.