U trendu

Predstava „Ukradeni princ i izgubljena princeza“ 21. marta u „Radoviću“

BEOGRAD – Predstava „Ukradeni princ i izgubljena princeza“ biće izvedena 21. marta u Malom pozorištu „Duško Radović“, najavili su iz „Radovića“.

Malo pozorište „Duško Radović“ je u toku svog višedecenijskog postojanja negovalo različite žanrove, korišćenjem mnogih lutkarskih formi od marioneta, ginjola, javajki, lutki na štapovima, teatra senki, maski, crnog teatra, apstrakcije i mnoge druge.

Konfrontiranje lutke i glumaca kao živih partnera, pojavljuje se upravo i u predstavi za decu „Ukradeni princ i izgubljena princeza“, u režiji Branislave Stefanović.

Predstva je nastala po drami američkog pisca Dena Totera, i bavi se velikom nepravdom: „U davna vremena postojao je drevni običaj po kom carski tron može da nasledi samo dečak“.

Rediteljka Branislava Stefanović je za režiju predstave „Ukradeni princ i izgubljena princeza“, 2021. godine dobila je nagradu „Slobodanka Caca Aleksić“.

Primož Jesenko slovenački teatrolog i gost ovogodišnjeg Bitef festival, u okviru show case-a pogledao je i predstavu „Ukradeni princ i izgubljena princeza“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar