U trendu

Premijera filma „Posle zime“ Ivana Bakrača 3. marta na Festu

BEOGRAD – Debitantski dugometražni film „Posle zime“ reditelja Ivana Bakrača biće prikazan u četvrtak 3. marta u 17h u Kombank dvorani, najavili su iz direkcije Festa.

Film „Posle zime“ svetsku premijeru doživeo je na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, a srpsku premijeru će imati u glavnom takmičarskom programu 50. Festu.

Film prati pet prijatelja iz Nikšića, u svojim kasnim dvadesetim, koji se trude da sačuvaju prijateljstvo, iako ih razdvajaju kilometri, od Kotora, Beograda do Novog Sada. Tokom jedne godine, dok ih niz događaja dovodi do životnih prekretnica, uviđaju da im se mladost naglo završsava.

Posle zime, svako od njih mora izgraditi novi svet za sebe.
U glavnim ulogama gledaćemo Momčila Otaševića i Petra Burića, koji će ovim povodom doputovati u Beograd na premijeru i pokloniti se publici, uz koleginice Maju Šušu, Anu Vučković i Ivonu Kustudić, i glumce u sporednim ulogama: Predraga Bjelca, Bojana Žirovića, Dubravku Kovjanić, Milicu Gojković, Branislava Jevtića, Vladimira Gvojića, Teodoru Janković, Stelu Ćetković, Miloša Pejovića i ostatak autorke ekipe filma.
Film je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Hrvatskog audiovizuelnog centra, MEDIA Creative Europe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.