U trendu

Premijera mjuzikla “Parče brodvejske noći” 17. septembra

BEOGRAD – Muzička predstava u vidu spektakl mjuzikla “Parče brodvejske noći” u režiji Radeta Vukotića i u produkciji kuće “Emotion”, biće premijerno izvedena 17. septembra u velikoj sali Kombank Dvorane u Beogradu, najavljeno je danas u ovoj ustanovi.

Jedna od najboljih savremenih rok muzičarki Ivana Peters, glumci Jelena Gavrilović i Marko Marković, pevačica i glumica Katarina Bogićević, kao i operski umetnik Dragoljub Bajić, predstaviće repertoar svetskih mjuzikl naslova kao što su – “Kosa”, “Čikago”, “Briljantin”, “Fantom iz opere”, “Mamma Mia”, “Mulen Ruž”.

Osim navedenih brodvejskih hitova, veče će biti ispunjeno i pesmama slavnih muzičara koji su obeležili istoriju svetske pop, džez, rok muzike – Tina Tarner, Madona, Rej Čarls, Frenk Sinatra, Adel, Džo Koker.

Na sceni uz glumce i muzičare će biti baletska grupa mladih i talentovanih igrača za doživljaj pravog spektakla.

Kako je naveo Rade Vukotić, reditelj ovog muzičkog šou programa, produkcija “Emotion” u svom ogranku “Emotion Teatar” stavlja na mapu Srbije komercijalno pozorište po ugledu na taj model u svetu, kao što je muzički teatar.

Čuvena producentska kuća, koja realizuje uglavnom licencirane emisije popularne svuda u svetu ili igrane serije kao odgovor na američke ili strane originale (“Urgentni centar”, “Žene sa Dedinja”, “Sinđelići”, “Dinastija”), neko vreme je posvećena i pozorišnim projektima.

Iz direkcije su doneli odluku da u ova teška, neizvesna pandemijska vremena naprave teatar za zabavu, koji će baciti akcenat na bulevarske komade, u formi kabarea i mjuzikla.

Na ovaj način će biti gosti raznih pozorišta po Srbiji i regionu, a prva stanica na tim turnejama im je Kombank Dvorana – 17. septembra.

Rok pevačica i autorka Ivana Peters, poznata kao liderka benda “Negative” i jedna od ključnih figura ’90-ih pop dens atrakcije “TAP 011”, izjavila je da je veoma zahvalna što u ovom periodu svoje karijere uspeva da radi više zanimljivih stvari.

Tako je u gotovo u isto vreme Peters obnovila dve spomenute grupe sa kojima intenzivnije nastupa, a u pojedinačnim koncertnim aktivnostima sarađuje sa kolegama Anom Stanić i Đorđem Davidom.

Sada se nalazi u sasvim novom izazovu, a to je pozorišna predstava u duhu Brodveja po uzoru na mnoge kabaretske klubove sveta, kao mešavina mjuzikla, muzičkog šou programa, koncerta i spektakla.

“Volim da pevam u duetu, što ovaj projekat donosi, privlači me višeglasje. Teško nam je bilo da se odlučimo koje pesme od toliko sjajnih numera da izaberemo za naš mjuzikl, mi bismo pevali sve moguće”, rekla je pevačica.

“Želim da do kraja života imam ovako različite poslove”, naglasila je Peters, koja će u istoj produkciji biti deo i sledećeg mjuzikla “Devojačko veče”.

Premijera te muzičke predstave u režiji takođe Radeta Vukotića biće održana 1. oktobra, a partnerke će Ivani biti – pevačice Tijana Dapčević, Zorana Pavić, Maja Brukner i glumica Jelena Đukić.

Dramski umetnik Marko Marković je ukratko opisao rad sa ovom ekipom, gde je istakao kako mu je zadovoljstvo “da radi sa ženom koja je izmislila muziku” (misleći na Ivanu Peters), jednim operskim prvakom (Dragoljub Bajić), kao i uveliko dokazanom damom na sceni (Katarina Bogićević).

Marković je godinama imao glavnu ulogu u dečjem hit mjuziklu “Tesla i bitka na magnetnom polju” kompozitorke Leontine Vukomanović, prema tekstu Nebojše Romčevića.

Prvak Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Dragoljub Bajić otkrio je da će u predstavi “Parče brodvejske noći” pevati duet “Crying Time” Reja Čarlsa, sa Ivanom Peters, kao i druge numere, i da je veoma srećan što je deo ove scenske, muzičke priče, za njega ipak drugačije u odnosu na osnovni poziv.

Operski umetnik je imao značajne uloge u velikim naslovima svetske operske baštine u svom matičnom teatru (“Čarobna frula“, „Seviljski berberin, „Lučija od Lamermura“, „Evgenije Onjegin“, „Trubadur“, „Rigoleto“, „Toska“, „Don Karlos“).

Katarina Bogićević, rodom iz Podgorice gde i danas živi, publici malih ekrana je bila poznata po TV seriji „Folk“ (2011), kao i po učešću u muzičkim emisijama „Ja imam talenat“ i „Tvoje lice zvuči poznato“.

Glumica Jelena Gavrilović, afirmisano lice iz reklama i raznih TV serija, takođe je deo ovog mjuzikla, a pevačko umeće je već predstavila ranije u mjuziklu „Kosa“ (Atelje 212, 2010), raznim tematskim muzičkim večerima, kao i u hit spektaklu „Rock Opera“.

U skladu sa epidemiološkom situacijom, predstava će biti izvedena u Kombank Dvorani za 500 ljudi, što je tek trećina ukupnog kapaciteta velike sale.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar