U trendu

Premijera “Sina” 27. marta u Ateljeu 212

BEOGRAD – Pozorišni komad “Sin” savremenog francuskog dramskog pisca Florijana Zelera u režiji Ane Tomović biće premijerno izveden na svetski dan pozorišta 27. marta u 19.30 sati na Velikoj sceni “Mira Trailović” u Ateljeu 212, saopšteno je iz tog beogradskog pozorišta.
Biće to njihova šesta premijera ove sezone u doba pandemije, nakon realizovanih produkcija – “Dabogda te majka rodila”, “Ruska smrt”, “Pred svitanje”, “Lonely Planet” i “Jedan Pikaso”.
Moderni francuski pisac romana i drama dobitnik je mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo kao što je čuvena Molijerova nagrada, a popularni magazin “Gardijan” ga je proglasio ”najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena”.
Drama “Sin” predstavlja završni nastavak autorove porodične trilogije gde pisac istražuje odnose uvek sa fokusom na jednog člana porodice.
Prvi deo te trilogije je komad “Otac”, koji je i najnagrađivaniji Zelerov dramski tekst, a upravo je snimljen i film sa Entonijem Hopkinsom i Oliviom Kolman u glavnim ulogama.
Taj film je režirao upravo Zeler, a Hopkins i Kolman su nominovani za Oskara 2021, dok je i film osvojio nominaciju za ovu pozlaćenu statuetu.
Drugi je komad “Majka” koji je imao svoju premijeru u pozorištu u Njujorku sa Isabel Iper i Krisom Notom u glavnim ulogama, a njegove drame se igraju u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj i SAD.
“Sin” pripoveda sudbinu junaka koji ima adolescentsku depresiju nakon razvoda svojih roditelja, a pisac precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose.
Ovo će biti i premijerno izvođenje jedne od njegovih drama u Srbiji.
U predstavi naslovnu ulogu sina igra Luka Grbić, poznat po TV serijama “Tajne vinove loze”, “Švindleri”, “Biser Bojane” i filmu “Južni vetar”, a trenutno snima ratnu dramu „Košare“.
U ostalim ulogama nastupaju: Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Bane Zeremski, Relja Janković.
Komad se igra u prevodu dramaturškinje Ivane Dimić, bivše upravnice Ateljea 212, a u autorskom timu su još i scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Momirka Bailović i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar