U trendu

Preminuo klavijaturista Dipeš moda Endrju Flečer

LONDON – Endrju Flečer, klavijaturista i jedan od osnivača britanskog elektronskog benda „Dipeš mod“, preminuo je u 60. godini.

U saopštenju koje je bend objavio na društvenim mrežama stoji: „Šokirani smo i ispunjeni ogromnom tugom zbog prerane smrti našeg dragog prijatelja, člana porodice i kolege iz benda Endija Fleča Flečera.

„Fleč je imao zaista zlatno srce i uvek je bio tu kada vam je bila potrebna podrška, živahan razgovor, dobar smeh ili hladna krigla piva. Naše srce je uz njegovu porodicu i molimo vas da budete sa njima u svojim mislima i poštujete njihovu privatnost u ovom teškom trenutku“, naveo je bend, preneo je britanski list „Gardijan“.

Poznat po svom nadimku Fleč, Flečer je rođen 1961. godine u Notingemu, da bi se preselio u Bejsildon gde je krajem 1970-ih osnovao bend „Kompozišn of saund“ zajedno sa Martinom Gorom i Vinsom Klarkom.

Nakon što su angažovali pevača Dejva Gahana, promenili su naziv grupe u „Dipeš mode“ i iznedrili hitove poput „Novi život“ (New Life) i „Nikad mi nije dosta“ (Just Can’t Get Enough).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.