Radojković: Guitar Art Festival još traje

BEOGRAD – Festival još traje jer nas niko zvanično nije obavestio o novim merama predostrožnosti oko suzbijanja korana virusa u Srbiji, kazao je Tanjugu Boško Radojković, direktor Guitar Art Festivala.

Na konferenciji za medije danas je najavljen nastup jednog od trenutno najpopularnijih gitarskih kvarteta koji dolazi iz Italije, „40 Fingers“ a koji je zakazan za sutra u Kombank dvorani.

Italijanska gitarska četvorka, koju čine iskusni muzičari Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori, popularnost duguju grupi „Kvin“, s obzirom na to da je njihova verzija „Boemske rapsodije“ postala hit na Jutjubu.

Usledila su i nova, originalna viđenja drugih poznatih kompozicija, vešto aranžiranih za četiri gitare, ali i prvi album muzičara koji dolaze iz Trsta.

Sastavu „40 Fingers“ ovo bi trebalo da bude prvi koncert u Beogradu, ali vatreno krštenje sa srpskom publikom već su imali proteklih dana, na koncertima u Leskovcu i Kopaoniku.

Radojković napominje da postoji mogućnost da svi skupovi u zatvorenom do 100 posetilaca mogu biti otkazani ali da će naći način da završi festival.

Za večeras je u Kombank dvorani zakazan koncert sastava „O Đila“ u okviru Guitar Art Festivala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.