U trendu

Regionalni festival umetnosti i tolerancije „Labina“

LABIN – Festival umetnosti i tolerancije „Labina“ održava se u Labinu, u Istarskoj županiji, a svečanom otvaranju te manifestacije prisustvovala je pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, koja je istakla da je festival u Labinu svojevrstan praznik različitosti i tolerancije i humanosti.

Miloševićeva je u ime Pokrajinske vlade pozdravila učesnike i goste prvog regionalnog festivala umetnosti i toleracije, koji će tokom tri dana okupiti brojne profesionalne pozorišne i scenske umetnike iz celog regiona.

Dodala je da, iako je na početku rečeno da će se na Festivalu čuti mnogo jezika, zapravo postoji samo jedan jezik na toj manifestaciji, univerzalan i razumljiv za sve, a to je jezik umetnosti.

„Posebno mi je drago što imam privilegiju da prisustvujem osnivanju festivala koji zaista treba da bude primer mnogima u regionu, Evropi i svetu, kako danas treba da izgledaju festivali kulture i umetnosti“, istakla je Miloševićeva, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

U ime Grada Labina prisutne je pozdravio gradonačelnik Valter Glavičić navodeći da je pre nekoliko meseci počeo san o „Labini“ i pripreme projekta okuplja prijatelje iz regiona, ljubitelje pozorišne i scenske umetnosti, muzike i tolerancije.

Poželeo je dobrodošlicu pokrajinskom sekretaru Dragani Milošević, umetničkoj direktorki Festivala glumici i prvakinji Drame Srpskog narodnog pozorišta Sonji Damjanović, kao i glumici Mii Begović, koja je zvanično i otvorila manifestaciju koja traje do 21.maja.

U ime župana Istarske županije, Borisa Miletića, pozdravne reči uputio je član Veća te županije zadužen za kulturu Vladimir Torbica, koji je rekao „da smo ljudi koji prihvataju različitosti i koji ne žele deliti, već spajati“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.