U trendu

Rekonstrukcija pozorišta u Subotici u završnoj fazi

BEOGRAD – završnoj fazi su radovi na adaptaciji i dogradnji zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, a predstave će moći da se održavaju krajem neredne godine, nakon završetka osme faze rekonstrukcije.

Gradonačelnik Bogdan Laban je danas nakon obilaska radova zahvalio izvođačima na kvalitetno obavljenom poslu i rekao da su u ovaj projekat, čija je realizacija započela pre gotovo dve decenije, Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i grad Subotica uložili značajna sredstva.

Kako je naveo, od 2003. do 2016. u realizaciju projekta uloženo je oko 950 miliona dinara, a od 2016. do 2019. godine oko 634 miliona dinara.

U 2020. godini za drugi deo 8. faze opredeljeno je 880 miliona dinara, što je, kako je rekao, veoma važno kako bi se obezbedio nastavak radova u kontinuitetu.

„Posle završetka radova krajem sledeće godine u ovom prelepom objektu moći će da se održavaju pozorišne predstave. Subotica jeste bila poznata po projektima započetim pre više decenija, ali, kao što vidite, uspešno ih rešavamo“, kazao je Laban.

Podsetio je da će krajem sledeće nedelje, posle gotovo tri decenije u funkciju biti stavljen „Ipsilon“ krak, saobraćajnica koja će teški teretni saobraćaj izmestiti iz centra Subotice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.