U trendu

Rekordnih 212 romana za NIN-ovu nagradu

BEOGRAD – Spisak knjiga koje ulaze u širi izbor NIN-ove nagrade biće objavljen 7. januara 2021, godine, sedam dana kasnije nego što je to poslednjih godina bio slučaj, a na konkurs je pristiglo rekordnih 212 romana, saopštila je redakcija NIN-a.

Upravo zbog tolikog broja pristiglih knjiga na ovogodišnji konkurs za najbolji roman godine, kao i usled otežanog rada tokom pandemije, i dalji izbori (uži, najuži i finale) pomeraju se za po nedelju dana.

Prema novom rasporedu, uži izbor biće objavljen u broju od 14. januara, a najuža selekcija nedelju dana kasnije, odnosno 21. januara.

Ime 67. dobitnika najznačajnijeg književnog priznanja u Srbiji biće poznato u ponedeljak 25. januara nakon sednice žirija, koji i ove godine zaseda u istom sastavu Teofil Pančić, Marija Nenezić, Branko Kukić, Marjan Čakarević i Ivan Milenković.

Na adresu NIN-a, do zaključenja konkursa 15. decembra, pristiglo je čak 228 knjiga, od kojih 16 ipak nije ispunilo uslove iz različitih razloga ili su autori sami odustali od daljeg takmičenja.

Tako se na konačnom spisku nalazi 212 romana i kompletna lista naslova koji ispunjavaju propozicije nalazi se na sajtu NIN-a www.nin.co.rs

Sponzori NIN-ove nagrade su Sberbank, kao i jedna domaća i dve strane kompanije, koje žele da ostanu anonimne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar