U trendu

Režiser i glumci Avatara: Snimanje po vodom veliki izazov

LOS ANĐELES – Režiser nastavka planetarno popularnog filma nučne fantastike „Avatar“ Dzejms Kameron izjavio je da je snimanje ovog filma pod vodom bilo neophodno i da je to određeno i samim naslovom nastavka „Avatar: Put vode“, ali da je to sa sobom donelo i velike izazove za čitavu filmsku ekipu, preneli su američki mediji.

„Snimanje filma „Avatar: Put vode“ obeležio je izuzetno zahtevan proces snimanja pod vodom“, istakao je Kameron dodajući „da je naziv nastavka filma zahtevao snimanje pod vodom“.

Posebne izazove pri snimanju predstavljalo je upravljanje osvetljenjem u vodenim uslovima.

„Bilo je nemoguće koristiti svetla koja bi direktno odozgo osvetljavala vodu, jer bi na taj način bilo jako teško snimanje određenih kadrova“, rekao je režiser, dodajući „da je ovim filmom načinjen korak napred“.

Uzimajući u obzir uslove snimanja, pominje se da bi ovaj nastavak filma mogao predstavljati „najznačajniji film o ronjenju koji je ikada snimljen“.

Kameron je istakao da je pre snimanja bilo neophodno da glumci prođu obuku u ronjenu, kako bi ovladali sposobnošću „da glume pod vodom, bez naduvenih obraza i skupljenih usana“.

Glumac Sem Vorington rekao je da je snimanje pod vodom „najteža stvar koju je ikada morao da uradi“.

„Imate posla sa ograničenjima hvatanja pokreta pod vodom dok pokušavate da održite emocionalno putovanje, a ujedno se borite urođenim strahom od smrti“, rekao je Vorington.

Tokom snimanja Avatara glumica Kejt Vinslet oborila je rekord Toma Kruza u dužini snimanja scene pod vodom, pošto je izdrzala čak sedam minuta i 14 sekundi.

„Tokom snimanja ne samo da sam naučila nešto novo, već sam stekla i nadljudsku sposobnost“, rekla je Vinslet.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar