U trendu

Satori objavio obradu pesme „Đelem, Đelem“

NOVI SAD – Holandski muzičar Satori objavio je obradu pesme „Đelem, Đelem“, koju je izvodila pevačica Esma Redzepova, a video je snimljen tokom njegovog prošlogodinjeg nastupa na glavnoj bini festivala Egzit.

U novoj izvedbi semplovan je vokal sa jednog od poslednjih Esminih snimaka, što je dozvolio njen sin Simeon Atanasov, saopštili su danas iz organizacije Egzita.

„Za mene je mogućnost da radim sa Esminim originalnim snimcima veoma posebna. Njen sin smatra da je velika čast što smo uspeli da sačuvamo suštinu njenog rada i što je upravo Esma kroz ‘Đelem, Đelem’ na neki način bila deo prošlogodišnjeg ponovnog otvaranja Egzita“, rekao je Satori.

Obrada pesme „Đerem, Đerem“ objavljena je 1. jula, nedelju dana pre početka ovogodišnjeg Egzita. Ova pesma je ujedno i prvi Satorijev singl od objavljivanja albuma u aprilu.

Stihove ove pesme, koja je na kongresu Međunarodne romske unije 1990. godine usvojena za zvaničnu himnu Roma, napisao je jugoslovenski kompozitor romskog porekla Žarko Jovanović 1949. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar