U trendu

Spreman program za 47. rođendan Novosadskog pozorišta

NOVI SAD – Za početak nove godine, Novosadsko pozorište na mađarskom jeziku „Újvidéki Színház“ pripremilo je obeležavanje 47. rođendana, kao i repertoar redovnih i gostujućih predstava za tekući mesec.

Pozorište će proslaviti 47 godina postojanja 27. januara, kada će specijalno za tu priliku biti izveden koncert pijaniste Davida Klema, gde će umetnik svirati zajedno sa članovima glumačkog ansambla.

Klem je kompozitor primenjene muzike za pozorište i film, čest saradnik Novosadskog pozorišta i zaposlen je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao samostalni stručni saradnik – korepetitor.

Sve predstave u januaru, počevši od 12. će se igrati od 17, 18 ili 19 časova, u zavisnosti od trajanja predstave, ne bi li se završile do 21 sat, kako nalažu mere Kriznog štaba i Vlade Srbije, u borbi protiv pandemije.

Ljubitelji teatra će tako u januaru imati priliku da pogledaju četiri predstave sa redovnog programa, kao što je čuveni komad Ežena Joneska “Nosorog” (12. i 13.01.) u režiji Nikite Milivojevića ili “Seljačka opera” (18. i 19.01.) Bele Pintera prema konceptu i režiji Atile Keresteša (koprodukcija sa Narodnim pozorištem iz Segedina).

Igraće se i najnovija predstava, izašla pred sam kraj prošle godine – “Paravani” (23. i 25.01.) Žana Ženea, u režiji Dina Mustafića, kao i naslov “Kapetan Prljavi Fred” (30.01.) po drami Jenea Rejta, reditelja Roberta Lenarda.

Pored toga, na repertoaru će se naći i gostujuća predstava “Čudesne svakodnevnice” reditelja Deneša Debreia, Pozorišnog udruženja “Letnji bioskop” iz Subotice, kao i ”Crveni fijaker” prema romanu Đula Krudija, scenski koncert studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu, u režiji spomenutog Roberta Lenarda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.