U trendu

Srpska premijera filma „Grudi“ Marije Perović u Valjevu

VALJEVO – Film „Grudi“ crnogorske rediteljke Marije Perović imaće srpsku premijeru 14. decembra na festivalu Valjevski filmski susreti u Bioskopu 85, najavili su producenti.

Film prati jednu generaciju prijatelja, nekadašnjih učenika iste gimnazije, koji se okupljaju u Nikšiću zbog proslave godišnjice mature.

Glavne uloge tumače: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Aleksandar Đurica i drugi.

Marija Perović, koju kritika i mediji nazivaju prvom crnogorskom rediteljkom izrazila je zadovoljstvo što će nakon Herceg Novog, Ulcinja i Seula, film „Grudi“ imati premijeru baš u Valjevu.

Negde verujem da su svi mali gradovi slični po emociji koju nose, a ovo je film o ljubavi, prijateljstvu i veri u ljude koju smo svi negde izgubili. A kad govorimo o povratku pravih vrednosti, ovo je priča i o bioskopima u malim gradovima. Ovom prilikom šaljem velike pozdrave iz Nikšića koji još nema bioskop“, kazala je Petrović.

Kako piše u najavi premijere „likovi u filmu su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji“.

Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke.

Film je snimljen po scenariju Vladislave Vojinović i Marije Perović, a nakon uspešne premijere na festivalu u Herceg Novom i nagrada na festivalima u Ulcinju i Seulu, film će uskoro početi da se prikazuje i u bioskopima širom Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.