U trendu

Srpski film „Strahinja Banović“ na Sarajevo Film Festivalu

SARAJEVO – Program „U fokusu“ 28. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 12. do 19. avgusta, donosi najbolja ostvarenja regionalne kinematografije iz protekle i ove godine, među kojima je i „Strahinja Banović“ Stefana Arsenijevića, najavili su organizatori.

U pitanju je selekcija snažnih ostvarenja kako već etabliranih umetnika, tako i debitanata koji su ostvarili uspehe na prestižnim filmskim festivalima širom sveta ili na domacjhem tržištu.

„Mislim da će gledaoci i ove godine uživati u programu u kojem se, pored filmova Ulrića Seidla i Cristiana Mungiua, nalaze i drugi važni regionalni filmovi. Tu je i reditelj Stefan Arsenijević sa filmom ‘Strahinja Banović“‘, koji je jedno malo regionalno iznenađenje, ali tu su i interesantni debitantski filmovi poput ‘Nježno’, ‘Broadwau’ i ‘Vizure leptira'“, izjavila je Elma Tataragić, selektorka programa „U fokusu“.

Regionalna kinematografija se već nekoliko godina sa svojim autorima nalazi u samome vrhu svetske kinematografije sa jakim prisustvom na festivalima A kategorije, kazala je Tataragić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar