U trendu

„The Brand New Heavies“ 20. i 21. oktobra u Beogradu

BEOGRAD – Poznati britanski džez fanki sastav „The Brand New Heavies“ održaće dva koncerta zaredom 20. i 21. oktobra u beogradskom klubu BitefArtCafe, u okviru koncertnog serijala „Musicology Sešions“, stoji na društvenim mrežama organizatora.

Autentična grupa sa mešavinom srodnih žanrova – jaž/funk/soul/R’n’B zapravo su pioniri londonske „Acid jaž“ scene, a svoju veliku ljubav prema „fank gruvu“ iz’70-tih godina, uspeli su da transformišu u veoma sofisticirani zvuk na granici puteva klasičnog soula, u eri dominacije hip-hopa.

Osnivači benda Jan Kinkejd i Sajmon Bartolomeo, ujedno su i kantautori i producenti koji iza sebe imaju 16 pesama na svetskim top 40 listama, a prodali su više od 2,5 miliona primeraka svojih albuma.

Bend je nastao 1985. godine kao instrumentalni sastav inspirisan tada aktuelnom gruv klabing scenom u Londonu, a ubrzo je sastav dobio i duvačku sekciju, kao i pevačice.

Glavni trio benda danas čine – Sajmon Bartholomeo, Endru Levi i Anđela Riči, dok je Jan Kinkejd napustio priču 2015. godine nakon tri decenije u grupi.

Naziv muzičkog sastava prvobitno je bio „Brothers International“, ali onda su pri potpisivanju ugovora za izdavanje prvog albuma promenili ime, inspirisani pločom kralja fanki muzike Džejmsa Brauna – „Minister of New Super Heavy Funk“.

Uveliko poznati beogradskoj publici, britanski muzičari iz Ilinga u zapadnom Londonu vraćaju se u naš grad, donoseći dobar zvuk i energiju, poručuju organizatori – klub Novi BitefArtCafe na Paliluli.

Nastupali su pre pandemije korona virusa 2019. godine takođe na sceni ovog kluba i imali su dva rasprodata koncerta dve noći zaredom Ranije su osvajali i Sava centar, kao i razne festivale po Srbiji kao što je džez manifestacija „Nišville“ u Nišu.

Bend za sobom ima 11 studijskih albuma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar