U trendu

„The Maćine“, film kompanije Legendary Entertainment u BG

BEOGRAD – Film „The Maćine“, kompanije Legendary Entertainment, počinje uskoro da se snima na lokacijama u Srbiji, a u ovom ostvarenju uloge tumače popularni američki komičar Bert Krajšer, Džimi Tetro (Home Economics) i legendarni glumac Ratova zvezda, Mark Hamil.

Zasnovan na istinitim događajima, film se oslanja na viralnu hit priču koju Bert iznosi na sceni, o svom iskustvu na studentskom putovanju u Rusiju devedesetih godina, gde se sprijateljio sa bandom lokalnih mafijaša i na kraju je primoran da im pomogne u pljački voza.

Smešten u sadašnje vreme, film „The Maćine“ je priča o prošlosti jednog čoveka koja ga je konačno sustigla i načinima na koje ga doživljena avantura primorava da se suoči sa svojim ocem.

Producent i reditej filma „The Maćine“ je Piter Atensio ovenčan Emi nagradom, a producenti su i Bert Krajžer, Kejl Bojter, Džudi Marmel.

izvršni producent je Filip Vejli, asistent producenta Džej Ašenfelter, koproducent je Džonatan Ingliš zajedno sa srpskom produkcijskom kućom Balkanic Media.

Glumci i ekipa nedavno su veoma raspoloženi stigli u Beograd, posle komičnih objava na društvenim mrežama Berta Krajžera i Marka Hamila, koje su obeležile njihov odlazak iz SAD-a

Producent Piter Atensio kaže da je veoma zahvalan na srdačnoj dobrodošlici i neverovatnoj podršci koju smo dobili od lokalne zajednice, kao i od mnogih srpskih filmskih profesionalaca koji su takođe članovi ekipe, ispred i iza kamera.

„Radujemo se veoma uspešnom snimanju ovde u Beogradu“ kazao je Atensio.

Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam, koja predvodi tim nacionalne platforme „Srbija stvara“ ističe da je veoma ponosna što je svetska kompanija poput „Legendary Entertainmenta“ odabrala baš Srbiju za realizaciju ovog ambicioznog projekta.

Kako je rekla, radi se o najvećoj stranoj produkciji koja je došla da snima u Srbiju od osnivanja Srpske filmske asocijacije i uvođenja podsticaja za audio-vizulene produkcije, koje je 2016. godine uvela Vlada Republike Srbije.

„Zahvaljujući upravo tim podsticajima, obim produkcije je od 2016. utrostručen, Srbija je postala atraktivna destinacija za brojne strane produkcije, budući da je do sada privučeno više od 100 miliona evra direktnih stranih investicija i zaposleno više od 9.000 ljudi. Zbog svega navedenog proizvodnja audio vizuelnih sadržaja jedna od najrazvijenih grana kreativnih industrija u Srbiji“, rekla je Ilić.

Zbog trenutne pandemije COVID-19, pristup lokaciji snimanja filma „The Maćine“ biće strogo ograničen u skladu sa najboljom praksom filmske industrije, kao i sa lokalnim zdravstvenim i bezbednosnim protokolima.

Mediji, obožavaoci i članovi zajednice najljubaznije se mole da daju sve od sebe da podrše ovaj umetnički poduhvat poštujući mere koje je postavila produkcija, u nastojanju da svi budu bezbedni.

Film „The Maćine“ je prva filmska produkcija u Srbiji kompanije Legendary Entertainment.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.