U trendu

Tomović: Serija Crna svadba je neobična i čudna

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bila je glumica Borka Tomović koja je govorila o svojoj ulozi u seriji „Crna svadba“, kao i u pozorištu „Boško Buha“.

„Serija ‘Crna svadba’ je jedan od najuzbudljivijih scenarija koje sam imala priliku da pročitam. To je nešto što nisam mogla da ispustim iz ruku i sigurna sam da će samim tim gledaocima biti još mnogo uzbudljvije“, rekla je Tomović.

Prema njenim rečima u seriji, čijih se deset nastavaka upravo prikazuju, priča je vezana za vlašku magiju, borbu dobra i zla, koja je kao „arhetipska tema obrađena na nov način“, pa će „Crna svadba“ gledaocima biti „neobična i čudna“.

U seriji glume Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Slavko Štimac i drugi, a Tomović igra lik „verne i odane žene“ radijskog voditelja, u delu radnje tokom sedamdesetih godina, i ističe da joj je drago što je igrala ulogu u epohi jer je to „jedan prelep period vizuelno“, kada je „izgled Beograda i ljudi imao poseban šmek i šik“.

„Osećala sam se kao da gledam fotografije moje mame na kojima sam joj uvek zavidela“, istakla je glumica.

Upitana o trenutnim aktivnostima u „Bošku Buhi“, Tomović je podsetila da beogradsko pozorište već sedam godina ne igra na svojoj sceni već su gosti ustanove „Vuk Karadžić“.

„Da bi se produkcijski napravila prestava dostojna našeg pozorišta treba da dobijemo natrag svoju scenu. Imamo obećanja da će se to dogoditi u najskorijem roku. Nadamo se da ovaj put neće biti obećanja ludom radovanja“, rekla je Tomović.

Rekavši da se nada boljim danima za pozorište „Boško Buha“, Tomović je podsetila da je ovo za njih bila teška godina zbog odlaska glumca Nenada Nenadovića (1964-2021) i inspicijenta Mihaila Todorovića Kepe (1939-2021).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.