U trendu

Tre sorele

Zvezdara teatar uspešno nastavlja svoju tradiciju postavljanja drama domaćih autora na sveže obnovljenoj sceni. Nedavno je održana premijera nove drame Stevana Koprivice, jednog od najproduktivnijih domaćih autora, pod nazivom „Tre sorele“, koji bi na neki način, barem po naslovu, mogao da bude slobodna asocijacije na Čehovljevu proslavljenu dramu koja se danas smatra čistim klasikom – „Tri sestre“. Neprestano se inspirišući motivima iz pomorske baštine, Koprivica je i ovoga puta kao lajtmotiv za svoju priču uzeo staru kotorsku legendu o trima sestrama koje su se zaljubile u istog pomorca i kojima je ta ljubav nanela više zla nego dobra.

U Kotoru, inače, zaista postoji kuća sa zazidanim prozorima koja je među meštanima poznata pod nazivom kuća tre sorele, na kojoj se nalaze tri zazidana prozora pošto su devojke jedna za drugom umirale i zatvarale po jedan prozor čekajući svog ženika. U scenskoj postavci ove mediteranske melodrame, glavne uloge tumače Nataša Ninković, Sloboda Mićalović i Ana Franić, mlada glumica koja tek treba da se dokaže pred pozorišnom publikom. Čoveka u kojeg su se sve tri zaljubile, u komadu nazvanog pomalo dijabolično Demijan, tumači Andrija Drašković, mladi crnogorski glumac koji se sve više afirmiše u Beogradu. Pored njih, zapažene uloge u komadu igraju još i Milutin Mima Karadžić i Dragan Petar.

Koprivičine komade po tradiciji i dobroj saradnji uvek režira Milan Karadžić, što je i ovoga puta bio slučaj. Reditelj se potrudio da beogradskoj publici na što verodostojniji način prikaže priču o o sestrinskoj ljubavi koja se dovodi u pitanje uplitanjem strasti i požude, priču o izdaji i požrtvovanosti, priču čija tragička dimenzija prevazilazi vreme i ostaje zabeležena kao anegdota koja odoleva zaboravu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.