U trendu

U čast Tasovca, CarGo u ritmu klasične muzike

BEOGRAD – U čast preminulog direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, u odabranim CarGo automobilima puštaće se muzika Mocarta, Baha, Betovena i drugih velikana.

Muzika će se puštati sutra, a predsednik Udruženja CarGo, Aleksandar Vučić rekao je da je cilj akcije da se oda počast velikanu srpske kulture ali i dugogodišnjem prijatelju CarGo porodice, saopšteno je iz tog udruženja.

„Kao predsednik Udruženja CarGo, imao sam privilegiju da ga upoznam i da sarađujem sa njim. Naša ideja o vraćanju klasične muzike na ulice naš je doprinos očuvanju kulture sećanja na vrsnog umetnika i jednog od najvećih prijatelja naše kuće“, rekao je Vučić.

CarGo je zajedno sa Tasovcem, Filaharmonijom i različitim kompanijama uspešno sproveo kampanju „Muzika svuda“, a navodi se je zajednička akcija širenja klasične muzike van koncertnih dvorana uspešno je realizovana sa više od 250.000 ljudi.

„Bio je veliki prijatelj naše kuće i posebno se radovao sledećoj zajedničkoj akciji tokom koje bismo stigli do pola milona ljudi. Taso, mi te nećemo izneveriti“, poručio je Vučić, navodi se u saopštenju.

Bivši ministar kulture i dugogodišnji direktor Beogradske filharmonije, Ivan Tasovac, iznenada je preminuo 29. septembra u 55. godini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.