U trendu

ULUS:Zašto je uklonjen deo izložbe u MSU

BEOGRAD – Udruženje likovnih umetnika Srbije protestovalo je danas što je deo postavke izložbe „Refleksije našeg vremena“ u Muzeju savremen umestnosti uklonjen, odlukom, kako navode, vd direktora Muzeja Viktora Kiša.

U saopštenju Udruženja se kaže da je, „uz protivljenje kustosa i programskih urednika Muzeja, iz partera uklonjen rad Zorana Todorovića, „Toplina“, dok se čitava postavka na petom spratu uklanja radi instaliranja izložbe venčanica Žan Pol Gotijea.

Kako poručuju iz ULUS-a “ intervenisanje u program i funkciju prostora, koji je namenjen isključivo muzejskom izlaganju, bez uvažavanja mišljenja stručnih kustosa, koji se godinama bave unapređenjem svoje stručnosti i praćenjem svetskih i lokalnih kulturnih tokova, očuvanjem, katalogizacijom i prezentacijom umetničke ponude, ukazuje na visok stepen ugroženosti i zapostavljenosti u kojoj se umetnost nalazi danas“.

Iz ULUS-a apeluju da se publici omogući sagledavanje celovite postavke izložbe u narednom periodu.

„Apelujemo i da se izložbi venčanica pronađe, uz minimum profesionalizma i stručnosti, adekvatan prostor za gostovanje, ukoliko je neophodno da naša publika vidi vrhunsko komercijalan paket aranžman francuskog kreatora“, poručuju iz ULUS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar